Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Event detail

saturday
17/8
18:00

TATAGRASS - LETNÍ SCÉNA

Vstupenky v předprodeji 150 Kč
Vstupenky v předprodeji 150 Kč
Facebook

Kapela TataGrass se řadí mezi kapely hrající moderní bluegrass - našla si své místo na slunci na půl cesty mezi dřevní podobou bluegrassu z jeho počátků a moderními progresivně znějícími odnožemi z posledních let. Její členové mají rádi zpěvné a čisté melodie s vícehlasými vokály podpořené příjemným zvukem tradičních akustických nástrojů, jako jsou mandolína, housle, kytara, banjo a kontrabas. 

Hlavní inspirací pro tvorbu skupiny jsou skladby a jejich provedení nesmrtelnými velikány bluegrassové hudby jako jsou Tony Rice, Seldom Scene, IIIrd Tyme Out, Hot Rize atd. Jedná se o interprety, kteří hrají krásný, kultivovaný bluegrass, založený na skvělých instrumentálních výkonech a melodických vokálech. 

I proto je repertoár kapely TataGrass sestaven především z převzatých skladeb, které jsou opatřeny vlastními českými texty. Inspirací pro ně jsou osobní zážitky a životní příběhy členů kapely, témata z okolí a společnosti a také láska, jak jinak. 

Kapela udržuje svá vystoupení pestrá a pro diváka zajímavá mimo jiné i tím, že si sem tam střihne pěknou instrumentálku, a bluegrassovou atmosféru občas okoření nějakou tou swingovkou nebo kouskem z "jiného soudku." 

 

https://www.tatagrass.cz

More events
Ostrava!!!
Ostrava - Moravská Ostrava a Přívoz
Metalshop
GoOut
Rádio Čas Rock
Rádio Čas