Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Detail akce

úterý
27/8
18:00

CELLAR CAT (LV), CRITICAL ACCLAIM, NEWSPEAK

Vstupenky pouze na místě 200 Kč
Facebook

CELLAR CAT

Pokud se nemůžete rozhodnout, zda se vám líbí Bring Me The Horizon nebo Taylor Swift, poslechněte si Cellar Cat z Lotyšska.
Začínali jako indie rocková a britpopová kapela, ale od příchodu všech současných členů v roce 2015 se transformovali do plnohodnotné alternativní rockové a metalové party, kterou jsou nyní. V roce 2023 byli jedním ze 6 finalistů lotyšské části Wacken Metal Battle.
Obecně se kluci (a dívka) z Cellar Cat opravdu nestarají o žánrová omezení – prostě se snaží vytvářet hudbu, která zní skvěle. Někdy je to těžké, někdy romantické a někdy romanticky těžké. Díky tomu oslovují širší publikum a pro některé z posluchačů mohou sloužit jako brána k těžké hudbě.
Na konci roku 2021 Cellar Cat vydali své první EP s názvem „Broken Glass“, po němž následovalo několik hudebních videí, včetně funkce s Eissou Morphide z Morphide pro „Living Dead“ a syntezátorově náročné „Freedom“, které má sólo na saxofon. .
Vzhledem k tomu, že v kapele sílí vlivy moderního metalu, mají připraveny k vydání další těžké písně, s novým EP na srpen 2024 a turné po Evropě na jeho podporu.

https://facebook.com/cellarcatband
https://linktr.ee/cellarcatband

 

CRITICAL ACCLAIM

Critical Acclaim byla založena v roce 2014 v Přerově v České republice. ‘’CA’’ hraje alternativní metal, kombinuje hutné kytarové riffy s elektronikou a melodickým vokálem. Kapela vydala 3 dlouhohrající alba, 8 singlů a jedno akustické EP z živého koncertu. Jako většina kapel, Critical Acclaim prošel mnoha změnami v sestavě. V době covidu se sestava rozšířila a ustálila na 6 členů a v této sestavě v ní Critical Acclaim natočili zatím poslední album Vague Faces (2021), které se setkalo s velmi dobrou odezvou odborné veřejnosti (viz. Posouzení). Critical Acclaim odehráli přes 100 živých koncertů na české klubové scéně a festivalech. Velmi aktivní jsou také v charitativní činnosti – pořádají vlastní benefiční akce na pomoc vybraným jednotlivcům. V posledním případě se vybralo přes 361 000 Kč za asistenčního psa pro malého Vojtu.
Kapela hraje alternativní metal, dalo by se říci i moderní rock. Časopis Headliner přirovnal naši tvorbu ke kapelám KoRn nebo Disturbed a naše poslední album Vague Faces označil za příjemné překvapení. Samotná kapela vychází spíše z tvorby Bad Omens, Architects nebo novější éry Bring Me The Horizon, kdy kombinuje hutné metalové riffy s moderní elektronikou a melodickým vokálem.

https://www.facebook.com/bandcriticalacclaim/ 
https://www.instagram.com/criticalacclaimband/ 
https://open.spotify.com/artist/58Q9z5p6cyWav8ulNEjaQY
https://music.apple.com/.../critical-acclaim/1323539146
https://www.youtube.com/channel/UC00WXhMcbM7MOsTXE2XtE3Q

 

NEWSPEAK

Pocházíme z východních končin České republiky a jsme pětičlenné hudební těleso známé pro naši charakteristickou směs těžkých breakdownů a neodolatelných refrénů. Odlišujeme se od davu a jsme hrdí na to, že vytváříme hudbu, která překračuje hranice žánrů. Pevně ​​věříme, že náš zvuk osloví nejen nadšené metalové nadšence, ale i širší publikum. Ať už jde o složitá kytarová sóla, pohlcující ambientní segmenty nebo intenzivní vokální linky, naše hudba neustále sbírá zpětnou vazbu od posluchačů napříč spektrem: "Navzdory tomu, že nejsem metalový fanoušek, jsem přitahován tím a tím." V roce 2021 jsme se prosadili vydáním našeho debutového alba 'DEGENESIS' dostupného v digitálním i fyzickém formátu. Na podzim roku 2023 jsme odhalili naši nejnovější tvorbu „SCORN“, která poskytuje pohled na vyvíjející se podstatu naší hudební cesty. V současné době jsme ponořeni do vytváření nového, plně realizovaného projektu, který se má objevit kolem přechodu 2024/2025 a slibuje vzrušující pokračování našeho zvukového vývoje.

https://www.facebook.com/newspeakcz
https://www.instagram.com/newspeak_official/ 
https://www.youtube.com/channel/UCdQXxXbALmY-VucUY_TB2_A
https://open.spotify.com/artist/78BWH9WgS15LKMQtLw3OeS

Další program
Ostrava!!!
Ostrava - Moravská Ostrava a Přívoz
Metalshop
GoOut
Rádio Čas Rock
Rádio Čas